Környezetbarát háztartási és ipari megoldásokat kínálunk

biopc.hu - szennyvízkezelés - természetes szerveshulladék lebontás - környezetvédelem - bioenzim termékek - webBolt

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Olvasta már háztartási megoldásainkat? Klikk


A dobozban a termékismertető mellett 50 darab BIO-PC bioenzim tabletta található, 5 darab buborék bliszterlapba csomagolva. A termék karbantartja, tisztítja és mentesíti a szagoktól lakásának szennyvíz hálózatát a csőre tapadt zsír és szerves-hulladék eltávolításával. A termék emberre és egyéb elő szervezetekre ártalmatlan enzimeket és baktériumokat tartalmaz.

BIO-PC tabletta használatával a szennyvíz tisztítása sokkal hatékonyabb, mert a tabletta már ott adagolható, ahol a szerves hulladék is a csatornába kerül!

Tipp: Zsírfogók hatékonyságát nagyban növeli. A BIO-PC tablettában lévő enzimek a zsírt elfolyósítják, a baktériumok pedig megeszik! Ezért kiemelkedően hasznos és fontos használata a háztartásokban, éttermekben, szállodákban és bárhol, ahol magas a zsír és szerveshulladék tartalma az elfolyó szennyvíznek!

Zsírfogó grease trap BIO-PC alkalmazás előnyei

Útmutató és fontos tudnivalók a tabletta használatáról!


A BIO-PC bioenzim tabletta hatóanyagait kizárólag a természetből szelektált (nem génmanipulált !) nem-fertőző hulladékfaló mikroorganizmusok felhasználásával, biotechnológiai eljárással állítják elő.

A BIO-PC bioenzim tabletta (a gyógyszereknél már megszokott) buborékcsomagolásban (idegen szóval: bliszter) kerül forgalomba. Egy doboz 5 (vagy 10) bliszterlapot, egy lap 10 darab tablettát tartalmaz. A bliszterlap – praktikusan – a felhasználási hely közelében tárolható. (Mintegy emlékeztetőként…)

Milyen összetevőket tartalmaz?

A BIO-PC bioenzim tabletta több féle, nagyhatású enzimet és nem-fertőző mikroorganizmust tartalmaz, melyek emberre, állatokra veszélytelenek.

Alkalmazása teljes összhangban áll a természettel!


A BIO-PC bioenzim tabletta biológiailag lebomló vízkőoldót, és töltőanyagként zeolit őrleményt is tartalmaz. A vízkőoldó mennyisége nem alkalmas vastag vízkőrétegek megszüntetésére.


Minden szerves hulladékot képes lebontani?

A termék természetes eredetű, élettelen szerves hulladékok lebontására szolgál, de nem alkalmas haj, toll, szőr lebontására. Ugyanígy nem alkalmas túlzott mennyiségű konyhai hulladék – pl. több liter, fritőzben elhasznált étolaj vagy nagyobb adag ételmaradék – gyors lebontására sem.


Mennyit kell adagolni?

Az adagolást a háztartásban keletkező hulladék mennyiségéhez kell arányítani.

Egy (átlagos) másfél-kétszobás lakás esetén – ahol 2-4 ember lakik – napi 1 tabletta adagolása ajánlott.

Nagyobb csőhálózattal rendelkező (többszintes) családiház, nagyobb létszámú háztartás (vagy ahol gyakori a vendégség), a vízfogyasztási helyek, ill. a személyek (átlagos) számának megfelelően kell növelni a napi adagolási mennyiséget.

Éttermi, szállodai vagy egyéb nagyobb zsírfogókhoz napi 5 tabletta (egy kicsit elmorzsolva vagy feloldva vízben) a zárás előtti időszakban, vagy amikor már kevésbé nagy a vízmozgás a csőhálózatban, hogy a baktériumok nagy részét ne mossa ki a nagy szennyvízhozam!

Az adagolás kezdetén – az első 10-14 napban – ajánlott minden vízfogyasztási helyen – WC, fürdőszoba, konyha – naponta 1-1 tablettát bedobni, ill. vízzel bemosni. Ezt követően, naponként, felváltva is lehet adagolni.

Hogyan kell adagolni?

Dobjon naponta egy tablettát például a WC vízzárjába, vagy mosogatás után, kevés vízzel mossa be a mosogató szifonjába.

Az adagolásra – lehetőleg – olyan időpontot válasszon (pl. este - lefekvés, vagy reggel - munkába indulás előtt), amit hosszabb, vízforgalom-mentes időszak követ. Ez kellő hatóidőt biztosít a termék összetevői számára.

Milyen gyakran kell adagolni?

Naponta ajánlott, de ha véletlenül 1-2 nap kimarad, az nem okoz problémát. A kimaradt tablettákat ne használja fel utólag-egyszerre, mert a „sokkszerű adagolás” hatására – különösen régebben épült csőhálózat esetén – a csőfalra tapadó korábbi szennyeződések nagyobb darabokban, esetleg dugulást előidézve, leválhatnak.


ház csatornarendszere BIO-PC biopc baktériumház csatorna akna biopc BIO-PC

Egy-egy lakás belső csőhálózata és kiemelten a kritikus pontok (sárga és piros)

Hogyan hat a csőhálózatra?

Rendszeres adagolás mellett, az alkalmazás kezdetén (néhány hónapig), a csőhálózat falán lévő, régebbi szennyeződések, kisebb darabokban válnak le. Ezeket a víz sodrása – Ön számára észrevétlenül – magával viszi. Eközben, a csőfalon lassan kialakul egy vékony biofilm réteg, amely a szennyeződések további lerakódását megakadályozza.

A termék összetevői a berendezési tárgyakat és a csőhálózat elemeit nem károsítják.

Az adagolás megkezdése előtt, ha a konyhai mosogató szifonja régen (vagy még egyáltalán nem) volt tisztítva, ajánlott a szifonban lerakódott zsírkéreg eltávolítása.


Mennyi idő után érzékelhető a hatás?

Ha Önnek csatornaszag problémái voltak – a csőben maradt szerves anyagok bomlása miatt – ezek egy-két héten belül, de akár már pár napon belül megszűnnek. A csővezeték teljes tisztulása több hetet vagy hónapot vesz igénybe.


Keletkezhet dugulás a tisztulási folyamat után?

A háztartási szennyvízben általában előforduló szerves anyagok miatt biztosan nem. Ilyen dugulásokat – szinte kivétel nélkül – csak túlzott mennyiségű szerves hulladék (pl. nagyobb adag ételmaradék) vagy szennyvíz-idegen anyagok (pl. egészségügyi betét, textildarabok, játék, stb.) okoznak.

Miért kell rendszeresen adagolni?

Az enzimek és a (hulladékfaló) mikroorganizmusok egy bonyolult és érzékeny biológiai rendszer elemei. Ezeket, a háztartásban használatos mosó- és fertőtlenítőszerek roncsolják, ill. elpusztítják. Ennek pótlására szükséges a napi adagolás.


Mennyire tartós a hatása?

A csővezeték tisztulása után, a tabletta rendszeres adagolása megakadályozza a zsírkiválást, ezzel együtt, az egyéb hulladékok letapadását is.

Mi történik a rendszeres adagolás abbahagyása után?

Tulajdonképpen semmi, de néhány hónap múltán, a csőhálózat falán ismét elkezdődhet a szennyeződések lerakódása.


Használható dugulás-elhárításra is?

Nem. Ha már bekövetkezett a dugulás, akkor azt valamilyen mechanikai eljárással, esetleg vegyi termékek alkalmazásával kell megszüntetni. (A biológiai folyamatok viszonylag lassú működésűek, ezért csak prevencióra alkalmasak.)

Milyen biztonsági intézkedések szükségesek?

A BIO-PC bioenzim tabletta alkalmazása különleges óvintézkedést nem igényel. Rendkívül ritka esetben, a por állapotú anyag huzamosabb ideig tartó belégzése, enyhe allergiás reakciót válhat ki. A termék nem tűzveszélyes.

Kerülni kell a tabletta lenyelését. Gyermek által nem elérhető, száraz helyen kell tárolni. 

webBoltunk kínálata


BIO-PC webBolt
A bevásárlókosara jelenleg üres.